Bio Zázvor mletý

Výrobca: Healing Nature
Balenie: 100g
Kód: C22
Cena s DPH:
3,90 €
Cena bez DPH:
3,25 €
Skladom

Štipľavý a prehrievajúci zázvor patrí medzi najobľúbenejšie koreniny po celom svete. Je tiež jednou z najpoužívanejších rastlín v ajurvéde a čínskej medicíne. Využíva sa vo fyzioterapii, medicíne aj v kuchyni.

Účinky zázvoru poznali už v praveku na Ďalekom východe, preto bol tiež súčasťou mnohých receptov. Je zdrojom vitamínov A, B1, B2, B6, C, E, rovnako ako draslíka, horčíka, sodíka, fosforu, vápnika a železa. Účinnou látkou je gingerol, ktorý dodáva zázvoru pikantnú chuť.

Zázvor v ajurvéde

V ajurvéde je to jedno z najviac odporúčaných korení. Čerstvý zázvor zvyšuje Agní, ale nezvyšuje pritom výrazne teplo v tele. Sušený zázvor zahrieva výrazne aj telo samé. Pri užívaní zázvoru platí zlaté ajurvédske pravidlo: všetkého s mierou a citlivo pozorovať spätnú väzbu na telo.

Zázvor je veľmi prospešný pre trávenie, podporuje tvorbu žalúdočných štiav aj žlči. Podporuje činnosť pečene, srdca, pružnosť ciev a krvného obehu. Pomáha telu v boji s prechladnutím, s nádchou a úporným kašľom. Prehrieva a vyvoláva potenie. Je efektívne afrodiziakum!

Použitie: Zázvor sa v indickej a ázijskej kuchyni pridáva do slaných aj sladkých pokrmov a marinád. Veľmi obľúbený je v limonádach a čajových zmesiach. Je tiež vynikajúci ako súčasť mäsových a zeleninových zmesí. Veľmi často sa pije osobitne alebo ako súčasť ďalších čajov.

TIP: Pripravte si zdravý zázvorový sirup. Zmiešajte 2 lyžičky čerstvého zázvoru nasekaného na malé kúsky v 200 ml vody a varte asi 30 minút. Následne pridajte 100 g cukru alebo medu a nechajte zmes zhustnúť. Sirup užívajte po lyžičkách, môžete ho zamiešať aj do čaju.

Zloženie: ďumbier lekársky* (Zingiber officinale) – podzemok

Balenie: 100 g

Krajina Pôvodu: India

*Z ekologického poľnohospodárstva

×
Porovnať položky 0 Zrušiť