
Černucha siata (semená), ľudovo čierna rasca, má príjemnú vôňu podobnú muškátovému oriešku a chutí mierne štipľavo. Jej typická chuť a vôňa sa nehodí do pokrmov, ktoré majú pôsobiť jemne a lahodne.
Černucha má horkú a suchú štruktúru, pomáha pri trávení. Má stimulujúce účinky na imunitný systém, pôsobí antioxidačne, protizápalovo, antibakteriálne, antiviroticky a antimykoticky.
Využitie: Používa sa pri pečení mäsa, rýb, výrobe údenín. Je vhodná pri pečení chleba a pečiva, dáva sa do zeleninových polievok.
Zloženie: černucha siata (NIgella sativa) - semená
Upozornenie: Môže obsahovať stopy arašidov, orechov, sezamu, lepku, sóje a horčice, šupky semien
Balenie: 100 g
Krajina pôvodu: India