Bio Rasca mletá

Výrobca: Healing Nature
Balenie: 100g
Kód: C69
Cena s DPH:
3,60 €
Cena bez DPH:
3,00 €
Skladom

Rasca koreňová patrí medzi najstaršie korenie, ktoré je cenené pre svoje kulinárske a tiež liečebné využitie. Má horkosladkú arómu a výborne ladí so zeleninovými jedlami a je nepostrádateľným korením pri pečení domáceho pečiva.

Rastie divo na lúkach v celej strednej a severnej Európe, na Sibíri a v Prednej Ázii. Rasca sa pestuje aj u nás.

Na očistu tela a zdravé trávenie

Rasca pomáha pri problémoch s trávením, nadúvaním a uľavuje pri kolikových bolestiach. Čistí naše telo a má protiplesňové a antiparazitné účinky. Skvelým pomocníkom je tiež pre podporu zdravia dýchacej sústavy. Jej účinky ocenia aj dojčiace mamičky, u ktorých podporuje tvorbu mlieka.

Rasca koreňová obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, D, E a širokú škálu minerálov, napríklad vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor, meď a draslík. Podľa ajurvédy rasca koreňová prehrieva a pôsobí ostro.

Využitie: Nemôže chýbať v kyslej kapuste, kapustnici a ďalších pokrmoch s kapustou. Pridáva sa do nakladanej zeleniny, polievok aj šalátov. Je vhodná tiež do bylinkových omáčok alebo pod dusené mäsá. Je to nenahraditeľné korenie do ražného chleba, ku konzervácii alebo dokonca pri výrobe likérov.

Zloženie: rasca koreňová* (Carum carvi)

*Z ekologického poľnohospodárstva

Balenie: 100 g

Krajina pôvodu: India

×
Porovnať položky 0 Zrušiť