Bio Škorica mletá

Výrobca: Healing Nature
Balenie: 100g
Kód: C70
Cena s DPH:
3,90 €
Cena bez DPH:
3,25 €
Skladom

Škorica cejlónska má krásnu jemnú vôňu a tropickú ovocnú chuť s citrónovými tónmi. Pestuje sa najmä na Srí Lanke, nájdeme ju aj na Madagaskare či v Karibiku. Ako korenie sa vo svete používajú hlavne 3 druhy škorice: škorica cejlónska, indonézska a čínska.

Cejlónsku škoricu označujú mnohí kuchári a cukrári za tú najlepšiu. Má čistú chuť bez stôp štipľavosti alebo horkosti. V porovnaní s indonézskou alebo čínskou škoricou obsahuje iba stopové množstvo kumarinu (prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia pred spásaním).

Škorica v ajurvéde

Škorica je považovaná za jeden z najdôležitejších liekov ajurvédy (znižuje Vátu a Kaphu, zvyšuje Pittu), má schopnosť prehrievať organizmus. Pri prechladnutí a chrípke stimuluje potenie a pomáha znižovať telesnú teplotu. Podporuje zažívanie a cirkuláciu krvi, pomáha pri celkovej slabosti alebo rekonvalescencii organizmu.

Je dobrou pomocníčkou pri hojení drobných škrabancov a poranení. Má antibakteriálne účinky, obsahuje totiž prírodné anestetikum - eugenolový olej. Škorica je tiež antioxidant a afrodiziakum!

Využitie: Škorica je veľmi obľúbená v teplých nápojoch, svojou exotickou chuťou môže vylepšiť napríklad kávu. Je veľmi vyhľadávaných dochucovadlom sladkých jedál s ovocím, kompótov a ryžových nákypov. V indickej kuchyni je súčasťou mnohých koreniacich zmesí, ako je Masala Swagat.

TIP: Zmiešajte každé ráno vo vlažnej vode lyžičku medu, lyžičku škorice a šťavu z citróna a naštartujte svoj deň zdravým nápojom.

Zloženie: škorica pravá* (Cinnamomum verum, škorica cejlónska)

*Z ekologického poľnohospodárstva

Balenie: 100 g

Krajina pôvodu: India

×
Porovnať položky 0 Zrušiť