Hing / Asafoetida

Výrobca: Vandevi
Balenie: 50g
Kód: D10
Cena s DPH:
3,90 €
Cena bez DPH:
3,25 €
Skladom

Hing, známa tiež ako asafoetida, je korenie používané v ajurvéde a indickej kuchyni pre svoje tráviace a protizápalové vlastnosti. Má silnú vôňu a chuť, pomáha zmierňovať plynatosť, nadúvanie a podporuje zdravie tráviaceho systému. Okrem toho má antiseptické účinky a môže pomôcť pri liečbe respiračných problémov.

ASAFOETIDA (ločidlo, asant, čertovo lajno) je silné, aromatické korenie, ktoré hrá zásadnú úlohu v mnohých perzských a indických pokrmoch. Je to jedna z najzaujímavejších a nezabudnuteľných aróm, s ktorou sa stretnete, ak navštívite indickú reštauráciu.

Pokrmom dodáva pikantnosť a nahrádza cesnak a cibuľu. Aróma a chuť surového korenia nie je veľmi príjemná (horká), keďže obsahuje síru. No po pridaní do rozpáleného tuku sa všetko zmení.

Použitie: Najčastejšie sa používa spolu so zeleninou ako sú zemiaky, cibuľa, karfiol, hrášok. Je neodmysliteľnou súčasťou karí, nakladanej zeleniny a iných pikantných pokrmov.

Vždy sa spracováva na rozpálenom oleji alebo masle, čím sa docieli plná a upokojujúca chuť v ústach, ktorú možno hneď nepostrehnete, ale ak tam asafoetidu nepridáte, bude vám určite chýbať.

Vždy počkajte aspoň 15 sekúnd, kým pridáte iné zmesi korenia. Vynikajúco sa kombinuje s rascou, horčičnými semienkami, karí a zázvorom.

Dávkovanie: Podľa chuti a množstva jedla. Kvôli veľmi silnej aróme, odporúčame dávkovať opatrne a spracovávať na rozpálenom tuku - malá štipka asafoetidy na jednu čajovú lyžičku oleja.

Zloženie: ryžová múka, jedlá arabská guma, asafoetida, kurkuma

Balenie: 50 g

Krajina pôvodu: India

×
Porovnať položky 0 Zrušiť