Esenciálny olej - Horký pomaranč

Výrobca: Bodhi
Balenie: 10ml
Kód: E23
Cena s DPH:
9,90 €
Cena bez DPH:
8,25 €
Skladom

100 % Esenciálny olej Horký pomaranč (lat. Citrus Aurantium) stimuluje zmysly a priaznivo pôsobí na emócie

Povzdvihuje náladu, prináša radosť, vyrovnáva a harmonizuje, antidepresívum
Esenciálny olej Horký pomaranč sa získava lisovaním za studena zo šupky plodov pomarančovníka horkého. Jeho vlastnosti sú podobné vlastnostiam oleja z pomaranča sladkého. Domovom pomarančovníka bol pôvodne ázijský kontinent ale veľmi dobre sa udomácnil aj v stredomorskom podnebí či v krajinách Južnej Amerike a v Kalifornii.

Esenciálny olej horký pomaranč pozitívne ovplyvňuje psychickú pohodu. Zlepšuje náladu a podporuje kreativitu a uvoľnenie, otvára myseľ, je považovaný za "divoký olej."

Pomarančový olej má antispazmatické a antiseptické vlastnosti, pridáva sa taktiež do deodorantov. Na pokožku ho používajte vždy v malom množstve. Je vhodný aj pri nespavosti v kombinácií s levanduľou.

POUŽITIE:
INHALÁCIA - pridajte do vody v aromalampe 3-5 kvapiek.
VONKAJŠIE POUŽITIE - na masáž 3 % riedenie pre dospelých, t.j. 5-8 kvapiek na 10 ml základného rastlinného oleja (1,5 % pre deti a mládež od 6 – 12r. a 1 % pre deti do 6r., t.j. polovičná dávka pre deti a mládež a tretinová pre najmenšie deti)
KÚPEĽ - 2-4 kvapiek zriediť do jednej lyžice soli alebo teplého mlieka/medu
DO KOZMETICKÝCH VÝROBKOV – 1-3 kvapky
* Citrusové esenciálne oleje majú fotosenzitívny účinok, t.j. neaplikujte na pokožku vystavenú slnečnému žiareniu bezprostredne po aplikácii.

Vôňa: sladko-trpká citrusová, ovocná

Esenciálny olej Horký pomaranč sa dobre kombinuje s: klinčeky, muškátový orech, škorica, levanduľa, kadidlo, citrón

Balenie: 10 ml

×
Porovnať položky 0 Zrušiť