Esenciálny olej - Levanduľa

Výrobca: Bodhi
Balenie: 10ml
Kód: E25
Cena s DPH:
11,90 €
Cena bez DPH:
9,92 €
Skladom

100 % esenciálny olej Levanduľa (lat. Lavandula Angustifolia) stimuluje zmysly a priaznivo pôsobí na emócie: uvoľnenie a relax, odstraňuje napätie a stres, nespavosť

Levanduľa je možno najpoužívanejšou bylinkou pre dobrý spánok. Levanduľový olej pôsobí upokojujúco, pomáha pri nespavosti, znižuje krvný tlak, zmierňuje bolesti hlavy.

Levanduľový éterický olej sa označuje aj ako najuniverzálnejší zo všetkých esenciálnych olejov. Pre svoje analgetické, antiseptické a antibiotické vlastnosti je levanduľový olej hodnotný pri prírodnej liečbe prechladnutia, kašlu, chrípky - najúčinejšia liečba je inhaláciou vodnej pary.

Esenciálny olej levanduľa je prínosný pri potláčaní menštruačných bolestí.

Vďaka svojím upokojujúcim, antiseptickým a protizápalových účinkom je esenciálny olej levanduľa prínosný pri kožných problémoch: poraneniach, popáleninách, reakciách na bodnutie hmyzom. Esenciálny olej z levandule je obzvlášť hodnotný pri liečbe akné: zastavuje rast baktérií, ktoré vyvolávajú infekciu pokožky a zároveň pleť upokojuje, pomáha regulovať nadmernú produkciu mazu, na ktorom sa baktérie šíria.

Levanduľový esenciálny olej je možný použiť priamo na pokožku, aplikujte 1-2 kvapky na postihnuté miesto. Je vhodný aj pre malé deti od novorodencov, pre deti však olej vždy používajte nariedený.

Esenciálny olej levanduľa je účinný ako prírodný repelent aj proti moliam.

POUŽITIE:

INHALÁCIA - pridajte do vody v aromalampe 3-5 kvapiek.
VONKAJŠIE POUŽITIE - na masáž 3 % riedenie pre dospelých, t.j. 5-8 kvapiek na 10 ml základného rastlinného oleja (1,5 % pre deti a mládež od 6 – 12r. a 1 % pre deti do 6r., t.j. polovičná dávka pre deti a mládež a tretinová pre najmenšie deti)
KÚPEĽ - 2-4 kvapiek zriediť do jednej lyžice soli alebo teplého mlieka/medu
DO KOZMETICKÝCH VÝROBKOV – 1-3 kvapky
KLOKTANIE: 1-3 kvapky do 1 dl teplej vody

Tón vône: srdce (stredne rýchle uvoľňovanie vône)

Vôňa: jemná kvetinovo bylinná, charakteristická levandulová

Esenciálny olej levanduľa sa dobre kombinuje s: rozmarín, geránium, pomaranč, tymián, eukalyptus, mäta

Balenie: 10 ml

×
Porovnať položky 0 Zrušiť