Esenciálny olej - May Chang

Výrobca: Bodhi
Balenie: 10ml
Kód: E26
Cena s DPH:
12,90 €
Cena bez DPH:
10,75 €
Skladom

100 % esenciálny olej Litsea (lat. Litsea Cubeba) stimuluje zmysly a priaznivo pôsobí na emócie: uvoľňuje napätie a stres, skľudňuje nervovú sústavu, má antivirálny a antibakteriálny účinok, podporuje imunitu.

Esenciálny olej Litsea - na ázijskom kontinentne známy aj ako May Chang, sa získava parovodnou destiláciou plodov, tie sú veľmi podobné čiernemu koreniu. Strom Litsea cubeba je malého vzrastu a rastie divoko najmä v Číne a na Taiwane. 

Éterický olej Litsea má upokojujúci účinok na nervovú sústavu, podporuje dobrý spánok, uvoľňuje napätie a stres, povzbudzuje, osviežuje myseľ, napomáha koncentrácií a pomáha dodať radosť do života. Taktiež má antibakteriálne, antivirálne, protizápalové, antimykotické a protikŕčové účinky, pomáha podporovať imunitu. Používa sa pri prechladnutiach, nervozite, pracovnom vyťažení, v kozmetike sa využiva v starostlivosti o pokožku, napomáha odbúravať celulitídu. Je vhodný na mastnú pleť, Litsea nie je citrus a preto nemá fotosenzibilný účinok. Do parfémov treba pridávať veľmi opatrne, pretože jeho vôňa je výrazne silná, citrusová a niekedy aj v malom množstve dokáže prebiť ostatné vône.

Esenciálny olej Litsea má nádhernú, sviežu citrusovú vôňu, obsahuje vysoký podiel citralu, pre ktorý má olej Litsea nezastupiteľné miesto v kozmetických produktov. Veľmi často sa používa v domácnosti - pridajte pár kvapiek do pracích práškov či gélov a čistiacich prostriedkov pri každom upratovaní. Je vhodný do deodorantov, pretože ničí baktérie, ktoré rozkladajú pot a výrazne silná vôňa prebije nepríjemný zápach. 

POUŽITIE:

INHALÁCIA - pridajte do vody v aromalampe 3-5 kvapiek.
VONKAJŠIE POUŽITIE - na masáž 3 % riedenie pre dospelých, t.j. 5-8 kvapiek na 10 ml základného rastlinného oleja (1,5 % pre deti a mládež od 6 – 12r. a 1 % pre deti do 6r., t.j. polovičná dávka pre deti a mládež a tretinová pre najmenšie deti)
KÚPEĽ - 2-4 kvapiek zriediť do jednej lyžice soli alebo teplého mlieka/medu
DO KOZMETICKÝCH VÝROBKOV – 1-3 kvapky

Tón vône: hlava (rýchle uvoľňovanie vône)

Vôňa: svieža, citrusová, čerstvá, jasná

Esenciálny olej Litsea cubeba sa dobre kombinuje s: Bergamot, Kafrová limetka a ďalšie citrusy, Cédrové drevo, Ylang-ylang, Jazmín.

Balenie: 10 ml

×
Porovnať položky 0 Zrušiť