Esenciálny olej - Zázvor

Výrobca: Bodhi
Balenie: 10ml
Kód: E30
Cena s DPH:
11,90 €
Cena bez DPH:
9,92 €
Skladom

100 % Esenciálny olej Zázvor (lat.Zingiber officinalis) stimuluje zmysly a priaznivo pôsobí na emócie: stabilizuje, zlepšuje náladu, má antibakteriálny, analgetický a protizápalový účinok.

Esenciálny olej Zázvor sa získava parovodnou destiláciou koreňa rastliny. Zázvor, známy aj ako ďumbier je plazivá, tropická trvalka, pôvodom z Číny, ktorá dorastá do výšky 1 až 1,2 m. Jej silne aromatický koreň má ostrú, prenikavú, štipľavú chuť a odpradávna sa používa v kuchyni, liečiteľstve a aj ako afrodiziakum.

Esenciálny olej z koreňa zázvoru je tekuté zlato s blahodarnými účinkami pre telo aj dušu. Inhalovaním zázvorového esenciálneho oleja môžete nájsť stratenú sebaistotu a vôľu k činom a pevným rozhodnutiam. Upevňuje vnútornú silu, zaháňa stres a pocity menejcennosti.

Známe je využitie esenciálneho oleja zo zázvora pri ťažkostiach s trávením, rýchlo uľavuje od plynatosti a bolesti žalúdka, a pomáha pri nechutenstve a nevoľnosti. Zázvorový esenciálny olej upravuje činnosť čriev pri zápche a hnačke.

Prehrievajúca vlastnosť esenciálneho oleja zo zázvoru zvyšuje krvný tlak, pomáha pri redukcii ukladania tuku, bojuje proti celulitíde a uľaví boľavým a unaveným svalom.

V období chrípok a nachladnutí je dobré siahnuť po esenciálnom oleji zo zázvoru ako po prírodnom prostriedku pre zahriatie, aj pre jeho protizápalový, antibakteriálny a antivírusový účinok. Esenciálny olej zázvor pomáha pri chronickom kašli a bronchitíde.

POUŽITIE:

INHALÁCIA - pridajte do vody v aromalampe 3-5 kvapiek.
VONKAJŠIE POUŽITIE - na masáž 3 % riedenie pre dospelých, t.j. 5-8 kvapiek na 10 ml základného rastlinného oleja (1,5 % pre deti a mládež od 6 – 12r. a 1 % pre deti do 6r., t.j. polovičná dávka pre deti a mládež a tretinová pre najmenšie deti)
KÚPEĽ - 2-4 kvapiek zriediť do jednej lyžice soli alebo teplého mlieka/medu
DO KOZMETICKÝCH VÝROBKOV – 1-3 kvapky
KLOKTANIE: 1-3 kvapky do 1 dl teplej vody

Tón vône: hlava/srdce (rýchle až stredne rýchle uvoľňovanie vône)

Vôna: ostrá, prenikavá, štipľavá, podobná samotnému koreniu

Esenciálny olej Zázvor sa dobre kombinuje s: pomaranč, citrón, škorica, bergamot

Balenie: 10 ml

×
Porovnať položky 0 Zrušiť