Medený džbán tepaný 1250ml

Výrobca: Sattva
Balenie: 1ks
Kód: C98
Cena s DPH:
49,90 €
Cena bez DPH:
41,58 €
Skladom

Meď inhibuje rast baktérií, vírusov a plesní, čistí od toxínov. Meď odstraňuje chlór obsiahnutý vo vode a ťažké kovy. Voda, ktorá cez noc stála v medenej nádobe, harmonizuje telo. Pitie nápojov z medených nádob sa oplatí nielen ráno, ale aj počas celého dňa.

Medené nádoby sa vyrábajú ručne v Indii a nemusia byť preto vždy dokonalé. Môžu mať nedokonalosti, ktoré žiadnym spôsobom neovplyvňujú ich kvalitu alebo funkčnosť.

Použitie: Medený džbán je vhodný na uchovávanie studených nápojov. Nepoužívajte medené nádoby na uchovávanie iných tekutín ako vody. Medené nádoby neumiestňujte do chladničky.

Čistenie medenej nádoby zvnútra: Je prirodzené, že v dôsledku oxidácie medi sa vytvára vrstva alkalického uhličitanu medi nazývaného patina. Farba mede sa mení zo svetlo červenkastej cez tmavo hnedú až na charakteristickú zelenú. Je bežné, že oxidácia vzniká najčastejšia na miestach najviac vystavených vonkajším podmienkam (vode, vzduchu a pod.). Táto zmena nie je závadou, ale prirodzenou vlastnosťou čisto medených nádob. Účinnou prevenciou je pravidelné čistenie nádoby.

Do medenej nádoby dajte trochu limetkovej šťavy, soli a horúcej vody, niekoľko minút medenú nádobu preplachujte a pretrepávajte, následne umyte normálnou vodou. Čistenie kefou nie je potrebné.

Čistenie medenej nádoby zvonka: Medená nádoba je lakovaná pre ochranu pôvodnej medenej farby, nepoužívajte preto na čistenie drhnúce prostriedky (drôtenky alebo drsné hubky) ani chemikálie. Na utieranie kvapiek vody a odstraňovanie nečistôt na medi použite mäkkú handričku. Na medi sa môžu v dôsledku oxidácie vytvoriť malé čierne škvrny, ktoré sa čistia pretretím mäkkou handričkou pomocou prírodných nechemických práškových čističov (napríklad pitambari / tamarindu).

Materiál: 100 % meď

Balenie: 1 ks medený džbán s objemom 1 250 ml, súčasťou balenia produktu je certifikát kvality a bavlnené vrecko na uskladnenie

Objem: 1 250 ml

Krajina pôvodu: India

×
Porovnať položky 0 Zrušiť